dinsdag 28 februari 2012

Deze week werd ik blij van..


..choco-cookies! Loïs en ik waren afgelopen week allebei ziek. Ik heb nog wel een poging tot werken gedaan, maar na anderhalve dag heb ik het opgegeven. Verse sinaasappeltjes drinken wij iedere dag. Druiven, kiwi's, appels, we krijgen genoeg vitamine C binnen, maar het mocht niet baten. Het was dus tijd voor grover geschut; double chocolate chip cookies met aardbeienjam, een restje slagroom en veel, ik herhaal VEEL, roze sprinkles. Loïs was zo gaar dat zij, ondanks dat ze snoepkoningin der snoepkoninginnen is, maar een half koekje at. Ik daarentegen vrat mijn misère weg. 


Ik probeerde een nieuw recept. Ik vond het ergens online na wat gegoogle en doorgeklik. Ik krabbelde het recept op papier (wegens de printer-inkt was op en geen pc in de buurt van de keuken). Naderhand kon ik de juiste internetpagina natuurlijk nooit meer terugvinden, maar ik wil 'm toch graag met jullie delen. Sorry Bron, I've tried!


Nodig;


- 350 gram chocolade (puur, wit, melk, m&m's, alles door elkaar; leef je uit)
- 550 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 250 gram boter
- 180 gram kristalsuiker
-180 gram bruine suiker
- vanille essence
- 2 eieren


1* Verwarm de oven voor op 190 graden
2* Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in een grotere kom de boter met de suiker, bruine suiker en het vanille extract tot een romige massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop het mengsel stevig na ieder ei. Daarna voeg je beetje bij beetje de bloem toe en als laatste kneed je de chocola (in niet al te kleine stukjes) er door. 
3* Schep hoopjes deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de deeghoopjes
4* Bak 8-11 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat 2 minuten afkoelen op de bakplaat, daarna verder op een rooster.


Let op; dit is een recept voor 60-70 koekjes van gemiddeld formaat! Ik stond zonder na te denken dit recept te volgen en toen mijn bakplaat vol lag met 12 koekjes, zag ik ineens hoeveel deeg ik nog over had. Oeps! Het deeg kun je overigens wel gewoon invriezen!


Smakelijk!



4 opmerkingen:

  1. Mmmmmm, lekker!! Wij bakten vorige week ook 'koekjes', maar wat er uit de over kwam was een grote, platte taart......
    Ik ga vandaag nog deel 2 van het rode jasje voor je plaatsen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha leuk! Het is echt een fantastisch jasje! Tipje mijnerzijds; er is deze week een fantastisch leuk regenjasje in de aanbieding bij het kruidvat. Rood met witte stipjes, die vind je vast ook leuk. Dus mocht 1 van je meiden nog om een regenjas verlegen zitten.. ;)

      Was de grote, platte taart wel eetbaar? Want in dat geval maakt het natuurlijk vrij weinig uit. Zelfs wel beter misschien; 'ik heb echt maar 1 koekje op hoor!' ;)

      Verwijderen
  2. Hier wordt ik ook blij van, wat zien die koekjes er heerlijk uit! Enne...je hebt er een volger bij, ik heb me net aangemeld. Leuk je blog, ik kom hier snel weer eens lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk, dankjewel! De koekjes zijn een aanrader hoor! :)

      Verwijderen