dinsdag 7 februari 2012

Pompoms zijn de bom!


Al sinds het begin van de herfst (toen het verdorie nog een heerlijke 25 graden was) was ik op zoek naar een heel lange sjaal. Maar dan echt een heel heel heel heeeuuuul lange! Zo een die ik 3 keer om kan slaan en dan nog lange 'flappen' heeft. Hij moest warm zijn, zacht, niet kriebelen en roomwit van kleur. Oh en pompoms! Hij moest en zou pompoms hebben, want pompoms zijn de (p)(b)om! Ik zag best een boel mooie, maar ze waren allemaal net niet wat ik wilde. Dus ging ik zelf aan de slag. Met haaknaald en garen dat ik nog had liggen. Het was zacht en niet kriebelig, want deels acryl. Het was warm, want deels wol. Het was roomwit en niet onbelangrijk; ik had er genoeg van liggen dus kon pompoms maken zoveel ik maar wilde. En oh, hij werd lang natuurlijk.

Ruim 600 meter draad en een paar kleine uurtjes verder was mijn sjaal zo goed als af. Haken gaat tenslotte lekker snel. Die pompoms zou ik later wel even snel doen. Maar het ding bleef liggen. En liggen. En liggen... Tot het vorige week ineens 15 graden ging vriezen! Ik maakt snel mijn pompoms en loop sindsdien als een blij (en warm) ei rond door de sneeuw. Waar ik sneeuw-pompoms maak en gooi naar onoplettende voorbijgangers. Oeps.. ;)

4 opmerkingen:

 1. Hey Juut,

  Leuk dat je weer aan het bloggen bent!
  Ik kom af en toe wel even rondneuzen op je site om te zien wat voor leuke dingen je aan het maken bent :)

  Liefs van Merel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Meer! Superleuk dat je hier langs komt! Ik ga binnenkort ook eens brainstormen over onze ruil! :)

   Verwijderen
 2. Hoihoi,

  Het lijstje van de Xenos heb ik twee weken geleden gekocht en toen stonden er nog heel veel. Ze hadden ook nog een maatje groter dusse ... rennen :-)
  Het dekentje is van FERM living.
  Vind je sjaal trouwens echt de bom :-) en is nu heeeerlijk warm. Ideaal zo'n eigen gemaakte, helemaal zoals je zelf wilt, super.

  Liefs, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, wat lief! Hij is ook echt superwarm! :) Dank voor alle info, ik ga zeker rennen naar Xenos!

   Verwijderen