zaterdag 9 april 2011

Retro oranje


Ik vertelde eerder al (meer dan) eens over mijn kringloopavonturen en mijn oma’tje waarmee ik ze beleef. Er worden echt een hoop mooie nieuwe spullen gemaakt, dat zeker, maar 'vroeger' werden er ook zoveel mooie dingen gemaakt. Dingen die nu ook nog mooi zijn. En goed. En als het even kan, koop/krijg ik die. Dat is goed voor het milieu, mijn portemonnee en mijn gemoedstoestand. Ik word namelijk erg blij van die mooie vondsten!

Terug naar mij en mijn oma'tje. Niet alleen heeft mijn oma mij geïntroduceerd in het kringloop-wezen, maar we hebben ook voor een groot deel dezelfde hobby's. Zo mag mijn oma dan al 86 zijn, maar ze gaat nog iedere week naar het zwembad. Zelfde geldt voor mij. Ook is ze een keer per week op de tekenclub te vinden en iedere 'vrije' minuut thuis is ze ook aan de knutsel. Breien, haken, tekenen, schilderen, poppen en kaarten maken, etc. Ik ging ooit naar de kunstacademie en ben ook altijd aan het 'maken'.

We delen echter ook dezelfde smaak. Tijdens een van onze kringloop-belevenissen viel mijn oog op een allerschattigst retro-poppenwagentje. Perfect voor mijn mini dacht ik zo. Helaas, hij was al verkocht. Gelukkig vond ik wel nog een heel tof hobbelpaard! Even later zocht ik mijn oma weer op. 'Judith, ik heb zo iets leuks voor Loïs gekocht!'. En ze trok mij mee, om even later dat poppenwagentje in mijn handen te drukken. Zij was de koper geweest, wat een geluk!

Het ventje dat figureert op de foto's is pop Thijs. Ook hij is ondertussen retro en mag inmiddels bestempeld worden als de 'familiepop'. Mijn neef, ondertussen een jaar of 30 kreeg hem als jong broekie, want hij had allemaal vriendinnetjes en die speelden natuurlijk met poppen. Hij, als jongen, deed gewoon mee, maar dan met een jongens-pop. Zijn moeder (mijn tante dus en dochter van oma in kwestie) maakte zijn broekpakje. Jaren later werd ik geboren en kreeg ik de pop van mijn neef. En nu is het Loïs haar mattie.

Mijn grote vriend Jack Johnson zingt er een liedje over. Klik 

Reduce, re-use, recycle; ik vind het tof!

2 opmerkingen:

  1. Welkom in de blogwereld! Ik ben je gelijk gaan volgen en ik vind dat we ook maar eens moeten afspreken. Delft! Dat is vlakbij. En ik heb een verborgen agenda, want ik wil leren hoe je zo'n poef haakt :-)
    Kunnen de meisjes samen spelen en wij haken. Wat denk je?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oee dat lijkt me heel leuk! Die gehaakte poef is trouwens echt een pies of keek. Je haakt gewoon twee cirkels. Naait en vult een binnenhoes (die net ietsje groter is dan je gehaakte cirkels, dan trekt het mooi strak) en naait de twee cirkels eromheen aan elkaar et voila..klaar! Je kunt ook een hoge variant maken door er nog een lange rechte lap tussen te maken die even lang is als de omtrek.

    Maar ik kom het je ook met liefde in het echie uitleggen! :) Jullie wonen in Den Haag toch? Dat is inderdaad echt dichtbij!

    BeantwoordenVerwijderen